آزاده زارعی گفت: در طب سنتی اصول ۶ گانه داریم که بحث تغذیه فقط یکی از این اصول را در بر میگیرد و خواب و بیداری، آب و هوا و حالتهای روحی و روانی از دیگر اصول سلامتی هستند.
وی با بیان اینکه تغذیه شامل خوردنیها و آشامیدنیها میشود افزود: عموماً طب ایرانی بر اساس مزاج افراد نسخه میپیچد اما یکسری از خوردنیها و آشامیدنیها هستند که خواص عمومی دارند مانند مصرف بادام و مویز که مقوی مغز هستند.
زارعی خاطرنشان کرد: برخی از نوشیدنیها همچون شربت زعفران و نوشیدنیهایی که حاوی زنجبیل یا دارچین باشند انرژی بدن را هنگام مطالعه بالا میبرند و فرد کمتر احساس خستگی میکند و این نوشیدنیها موجب افزایش بهرهوری دانشآموزان و دانشجویان میشود.
این متخصص طب ایرانی گفت: مصرف برخی خوردنیها مثل رب انار و رب سیب که با میخک و یا دارچین مخلوط شده باشند نیز میتواند انرژی افراد را افزایش دهند.
زارعی در ادامه، خواب کافی و مناسب را نیز در بهرهوری دانشجویان و دانشآموزان بسیار مناسب عنوان کرد.
وی همچنین به دانشجویان و دانشآموزان توصیه کرد: برای غلبه بر استرس و اضطراب که برخیها از شبهای قبل از امتحان به آن دچار میشوند، از شربت زعفران و شربت سنبل الطیب در زمان نزدیک به خواب و استراحت بنوشند.
نظر شما